Ние имаме съвпадение с правителството на Кирил Петков за нулева толерантност

...
Ние имаме съвпадение с правителството на Кирил Петков за нулева толерантност
Коментари Харесай

Гешев: Няма конкретни причини, заради които да подам оставка

Ние имаме съвпадане с държавното управление на Кирил Петков за нулева приемливост към корупцията и престъпността, съобщи основният прокурор Иван Гешев, откакто участва на представянето на проучване " Противодействие на битовата престъпност и повишение доверието към полицията ", направено от Центъра за проучване на демокрацията.

Във връзка с поисканата му оставка от новоизбрания правосъден министър Надежда Йорданова той разяснява, че в случай че тя му уточни съответни аргументи, поради които да напусне поста, той ще ги разиска и ще си каже мнението. Иван Гешев добави, че до момента има единствено политически изказвания, без съответни образци за какво той да си подаде оставката.

По мотив изказаното от Йорданова желание да изиска програмен бюджет за прокуратурата, основният прокурор сподели, че се надява това да не е опит за напън върху правосъдната система. По думите му такова нещо би противоречало на съществени европейски правила.

Попитан дали може президентът да бъде мост сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за изглаждане на разликите сред тях, основният прокурор отговори, че той няма разлики и че е поканил вътрешния министър Бойко Рашков на среща, само че не е получил отговор. И посочи, че персонализирането на проблемите сред институциите води до проблеми с престъпността и нейното покачване.

" Президентът е обединител, знак на обединяването на нацията, той има избрани пълномощия в Конституцията и в осъществяване на тези пълномощия той може да извърши каквото реши в полза на българските жители. Аз съм сигурен, че българският президент Радев работи в тази тенденция ", добави Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР